Házirend Májusi Málé Fesztivál, Létavértes

Házirend
Májusi Málé Fesztivál, Létavértes

2023. 05 . 13.
A BELÉPÉSRŐL
A rendezvény mindenki számára ingyenes!
A rendezvényre a belépés ingyenes, a rendezvény bárki számára látogatható, aki betartja a házirendet. A színpadi műsor mellett különböző óriás játékok kipróbálására lesz lehetőség. A játékokot kiskorúak szülői felügyelettel illetve a játékhoz kirendelt játékmester felügyeletével és utasításainak megfelelően saját felelősséggel lehet igénybe venni.
A rendezvény 2023. május 13-án 10.00- kb.20.00 óra között zajlik. A rendezvény helyszínéül a Létavértes Városi Könyvtár és Művelődési Ház udvara szolgál. Itt zajlik a színpadi műsor, a lesznek a játékok, valamint itt kerül elhelyezésre a kóstoltató jegyek beváltására szolgáló stand.
Az udvaron kerül elhelyezésre a séfek számára kialakított „látványkonyha” rész, ahol a rendezvény jellégéhez illő ételek készítése történik, melyek kostolójegyekre cserélhetőek. Az elektromos főzőlapok körül a séfeken illetve azok segítőin túl másoknak tartózkodni TILOS!
A rendezvény kísérő programjaként árusok kipakoló vására lesz, melynek helyszínéül az intézmény előtti útszakasz és tér szolgál majd. Az árusító helyek elfoglalásra érkezési sorrendben van lehetőség. Az árusok áramszolgáltatásáról és a portékák kipakolásáról és az azzal kapcsolatos minden egyéb körülményről (pl. asztal, sátor, stb. ..) maguk gondoskodna, azért mindennemű felelősséget maguk vállalnak. A Rózsa utca intézmény felőli részét lezárjuk. A rendezvény ideje alatt a Rózsa utca megközelítése a Batthyány utca felől lehetséges.
A látogató a Rendezvényre történő belépéssel jelen Házirendet elfogadja. Jelen házirend a Rendezvény ideje alatt a Rendezvény helyszínén az „információs pultnál” (hangosításnál, a filagória mellett)” megtalálható, valamint előzetesen elolvasható az intézmény honlapján.
A rendezvényre való belépéssel a látogató tudomásul veszi és hozzájárul ahhoz, hogy a GDPR szabályozásának megfelelően fényképek készülhetnek róla, és a képek közlésre kerülhetnek.
18. életévüket be nem töltött gyermekek csak nagykorú kísérővel léphetnek be a Rendezvény területére, és csak nagykorú kísérővel tartózkodhatnak ott. Ezekért a gyermekekért a rendezvény területén nagykorú kísérőik felelősek. A gyermekek tetteiért is ők vállalják a felelősséget.
A Rendezvény ideje alatt és területén elhagyott értékekért felelősséget nem vállalunk, de a becsületes megtalálók által leadott talált tárgyakat a biztonsági szolgálatnál a tulajdonosa beazonosítás után visszakapja.
ÁRUSOK
A zavartalanság és a későbbi sikerek érdekében az árusok kötelesek betartani a Házirendben foglaltakat, ellenkező esetben kizárhatók a Rendezvényen történő árusítási lehetőségekből.
– Az árus az árucikkek árát köteles jól olvashatóan kiírni.
– Az áramot a Rendezvény üzemeltetője nem biztosítja.
– Az árus az általa forgalmazott áru eredetéről felszólítás esetén köteles hitelt érdemlő információt szolgáltatni a rendezvény szervezőjének és a hatóságok munkatársainak.
– Vadon termő gombát a Rendezvényen csak akkor lehet árusítani, ha az árus maga is engedéllyel rendelkező gomba szakértő, vagy ha az áru gomba szakértői engedéllyel rendelkezik.
– A nyugta, illetve számlaadási kötelezettség teljesítése az árus felelősségi körébe tartozik.
– Az árusító helyek esővédelmét /pl. ernyő/ az árus saját maga köteles megoldani a munkavédelmi és életvédelmi szabályok figyelembe vételével.
– Tárolást, raktározást a Rendezvény szervezője nem vállal.
– Az árus köteles az általa végzett tevékenységre vonatkozó, érvényben lévő (így különösen higiéniai, élelmiszer egészségügyi, munkavédelmi, környezetvédelmi, tűzvédelmi) szabályokat ismerni, és tevékenysége során ezt maradéktalanul betartani.
– Az árus köteles szavatolni, hogy a tevékenysége végzéséhez és az ehhez kapcsolódó feladatok ellátásához szükséges szakmai felkészültséggel, személyzettel, eszközökkel és hatósági engedélyekkel rendelkezik. Továbbá köteles szavatolni, hogy az általa igénybevett dolgozók az ellátandó feladatokhoz szükséges képzettséggel, szakmai felkészültséggel és hatósági engedélyekkel szintén rendelkeznek.
– Azt az árust, aki az üzemeltetővel és segítőivel, vásárlókkal, hatósággal szemben botrányos magatartást tanúsít vagy a Házirend egyéb pontjai ellen vét figyelmeztetni, kell. Ha ennek ellenére sem változtat viselkedésén, ki kell zárni az árusítás lehetőségéből.
Tűzvédelem
1./ A Rendezvény teljes területén nyílt láng használata és a dohányzás TILOS! Dohányozni a be- és kijáratok mellett a kijelölt dohányzóhelyeken megengedett. Nyílt láng használata csak a vendéglátó standokban a telepített főzőberendezések esetében engedélyezett.
2./ A közlekedési utakat leszűkíteni, eltorlaszolni TILOS!
3./ A főzőstandoknál használt PB gázüzemű főző/sütő berendezéseknél 1-1 db szabványos nyomáscsökkentővel felszerelt PB gázpalack, valamint vendéglátó egységenként 1-1 db tartalék PB palack tartható. A kiürült PB palackok cseréjére csak a kijelölt cseretelepen kerülhet sor. Gépkocsiban, egyéb helyeken további PB palack tárolása TILOS! A palackok cseréjét követően a szivárgásmentességet minden esetben ellenőrizni kell. A szivárgás ellenőrzéséhez nyílt lángot használni tilos!
– A látogatóknak a rendezvény területére robbanó és pirotechnikai anyagok behozatala, használata szigorúan TILOS!
– Minden tűzesetet az észlelést követően haladéktalanul jelenteni kell telefonon a 112-es általános segélyhívó telefonszámon, akár a saját mobilkészüléken is. Ezzel egy időben a Szervezőket is értesíteni kell!
KIHEZ LEHET FORDULNI?
A vendéglátással, a rendezőkkel, vagy bármi mással kapcsolatos észrevételekkel, panaszokkal, ötletekkel az információs pult munkatársaihoz lehet fordulni. Kérjük, a talált tárgyakat az információs pultnál leadni, az elveszett tárgyakat ugyanitt lehet keresni
EGYÉB
A Rendezvényről hang- és képfelvétel GDPR szabályainak megfelelően készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel vagy a Rendezvényszervezőkkel szemben.
– Fényképezni szabad, de a koncertekről, programokról video- és hangfelvételt csak a szervezők írásos beleegyezésével lehet készíteni.
– A Rendezvények területén a szervezők írásbeli engedélye nélkül tilos bármiféle kereskedelmi vagy reklámtevékenységet folytatni!
– A büfékben 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal nem szolgálunk ki!
– Felhívjuk figyelmüket, hogy kábító- és tudatmódosító szer fogyasztása – a hatályos törvények szerint – a Rendezvények területén is tilos!
– A rendezvényen mindenki számára lehetőséget biztosítunk a környezettudatos magatartásra: hulladékaikat jól látható szemetesekben helyezhetik el. A rendezvényen szelektív hulladékgyűjtésre is van lehetőség.
– A szervezők nem vállalnak felelősséget a személyekben, vagy anyagi értékekben esetlegesen keletkező károkért.
– A Rendezvényen elhagyott értékekért felelősséget vállalni nem tudunk.
– Illemhelyet az árusok és a látogatók is térítés nélkül használhatják.
– A rendezvény területén tartózkodó emberek egymás testi épségét nem veszélyeztethetik.
– Dohányozni csak a kijelölt helyeken lehet.
– Az esetlegesen okozott károkért, illetve a verekedők és rendbontókkal szemben a rendezvényszervezők kártérítési igénnyel léphetnek fel.
Fenti előírásokat a Létavértes Májusi Málé Fesztivál, résztvevői, árusai, látogatói tudomásul veszik, azok betartása miatt személyes felelősséget vállalnak.
A Rendezvényt rossz idő esetén is megtarthatjuk.
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!
Kérjük, vigyázzanak egymásra és magukra!
Köszönjük közreműködésüket, jó szórakozást, kellemes időtöltést!

Létavértes, 2023. május 13.

Létavértes Városi Könyvtár és Művelődési Ház
szervezők